FAQ | Ticket.Bij 🐝
Get In Touch
TICKET.Bij in Amsterdam
hello@ticketbij.com
Back

FAQ

Is TICKET.Bij gratis?

Voor de organisator is het aanmaken van een event en het verkopen van tickets gratis. Wij brengen slechts €0.97 in rekening bij de koper van de ticket (dit omvat ook de administratiekosten voor o.a. Ideal en Mollie). Er worden verder geen andere kosten berekend!

De organisator kan er ook voor kiezen om geen kosten door te berekenen aan de koper, dan worden deze kosten ingehouden bij de organisator.

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het gebruik van de app en het scannen van de tickets.

Wanneer ontvang ik de opbrengsten van mijn ticketverkoop?

Bij het aanmaken van je event tickets stel je een deadline in tot wanneer de tickets verkocht worden. Zodra de verkoopdatum is gepasseerd, kun je eenvoudig met de Payout knop de opbrengsten aan jezelf uitbetalen en staat het binnen 24 uur op je rekening!

Hoe gebruik ik de app voor het scannen van tickets?

Wij hebben een app in samenwerking met WP event manager, die je eenvoudig kan downloaden.

Installatie van applicatie 

Download en installeer de applicatie: Download de app-WP Event Manager op uw apparaat, hetzij vanuit de Play Store voor Android-apparaten en de App Store. Ga naar de Play store/app store, zoek naar WP Event Manager en installeer de applicatie op je apparaat. Nadat de app is gedownload, wordt u doorgestuurd naar het introductievenster.

Log in door de API-sleutel en de website-URL in te voeren: De gebruikers krijgen een API-sleutel door de REST API-plug-in op de website te installeren. Deze API-sleutel moet samen met de URL van de website in de applicatie worden ingevoerd. Dit zal helpen om de website te koppelen aan de mobiele applicatie.

Wij zullen twee weken voor het event de volgende gegevens doorsturen, waarom je het event eenvoudig kan inladen in je app.

Website-URL: www.ticketbij.com

API-sleutel: 184242123 (dit is slechts en voorbeeld)

Mochten je nog vragen hebben schroom dan niet om contact op te nemen met de klantenservice.

Waar worden de tickets verkocht?

Wij maken automatisch een event webpagina aan, waarop de tickets worden verkocht. Het is daarom belangrijk dat je de juiste gegevens invult!

Kunnen de kopers met IDeal betalen?

Ja betalen met Ideal kan!

Hoeveel btw moet je per ticket rekenen?

Lees hier welk btw-tarief je moet hanteren bij het organiseren van je evenement.

De Belastingdienst, de blauwe enveloppen en de aangiftes. Het is niet onze favoriete vrijetijdsbesteding en kan voor veel vragen zorgen. Bijvoorbeeld onder welk btw-tarief je evenement valt. Dat kan lastig zijn, daarom geven we een aantal voorbeelden die onder de verschillende tarieven vallen.

Welke btw-tarieven zijn er?

De tarieven zijn onder te verdelen in drie tarieven: 0%, 9% en 21%. De prijs die je invoert in het Eventix dashboard is de prijs inclusief BTW.

0%

Je mag een 0%-tarief hanteren als je vrijstelling hebt gekregen van de Belastingdienst. Dit moet uitdrukkelijk afgestemd zijn met de Belastingdienst.

9%

Onder dit tarief vallen bijvoorbeeld cultuur en recreatie. Voorbeelden binnen het 9%-tarief zijn podium-optredens, sportwedstrijden en musea. De kans is dus groot dat jouw evenement onder dit tarief valt.

21%

Je valt onder dit tarief als je organisator bent van zakelijke evenementen, zoals bijvoorbeeld conferenties of seminars.

Dit zijn de percentages die gelden voor de tickets zelf. Als je ook munten verkoopt of merchandise los verkoopt, vallen deze onder het 21%-tarief.

Hoe annuleer ik mijn evenement en kan ik de kopers terugbetalen?

Niemand wil een evenement annuleren, maar soms is er geen andere optie. Geen probleem, neem contact op met onze klantenservice. Indien het bedrag nog niet is uitbetaald, dan kunnen eenvoudig iedereen terugbetalen.

Hoe verstuur ik opnieuw een ticket?

Het kan voorkomen dat een bezoeker contact met je zoekt om opnieuw een ticket te versturen. Bezoekers raken de bevestigingsmail kwijt of vullen in sommige gevallen zelfs een verkeerd mailadres in. Het (opnieuw) versturen van een ticket gaat gemakkelijk via jouw Dashboard.

Je kan alle individuele ticket terug vinden in je Dashboard. Mocht het niet lukken, neem aub contact op onze Klantenservice

Hoe maak ik een export van mijn klantenbestand?

1. Ga naar Dashboard’, klik op ‘Tools’ en vervolgens op ‘Exports’.

2. Je bent nu in de omgeving waar je een nieuwe export (het downloaden van een klantenbestand) aan kunt maken. Klik rechts bovenin op ‘Nieuw’ om een nieuwe export aan te maken.

3. Je kunt nu een export van een specifiek evenement aanmaken. Geef als eerste je export een naam.

Hoe kun je de begintijd en eindtijd van kaartverkoop aanpassen?

1. Ga naar het Dashboard’ en kies ‘Evenementen’.

2. Je ziet nu het overzicht van je evenementen. Kies het evenement waarvoor jij de tijden aan wilt passen door rechts op ‘Bewerk evenement’ te klikken.

Heb je verder nog hulp nodig?

Staat jouw vraag er niet tussen of wil je graag nog wat extra hulp? Neem dan contact met ons op via de chatbox en/of stuur ons een mailtje naar Hello@ticketbij.nl.

We use cookies to give you the best experience.